Holistische massage

In mijn massage combineer ik verschillende technieken, van heel zacht, energetisch, stromend tot stevig en vasthoudend. Deze vaardigheden versmeld ik intuïtief vanuit een nieuwsgierigheid naar mens, als een dans, en van het in-contact zijn. Zo ontstaat een helende massage, of het nu ontspanning ten doel heeft, of het helen van fysieke klachten tot emotionele en mentale belemmeringen. 

Wat ik in mijn praktijk met regelmaat terug zie keren zijn mensen die onder andere: tot ontspanning komen, vastlopen op het werk, zich niet kunnen verzoenen met het verleden, betekenis zoeken in hun leven, conflicten met anderen en/of met zichzelf hebben, een naaste hebben verloren, onvrede over..., stess-gerelateerde klachten en verdriet/boosheid, frustratie, onzekerheid en  weerbaarheid. 

Maar, ook bij fysieke thema's zoals pijnlijke rug en schouders, of voeten en benen, hoofdpijn, et cetera. En soms ook mensen die gewoon soepel willen blijven voor de 4-daagse of het sporten.

Soms werk ik ook met zwaardere thema's zoals misbruik en aanraking. Hierbij staat vertrouwen en eerlijk in contact zijn voorop. 

Ontspanning - ontspanning biedt de ideale basis voor heeling..

 

Fysieke klachten - pijnlijke rug, stijve nek, vermoeide benen. Een massage biedt ruimte om te helen. Op verschillende manieren worden pijnlijke en belemmerende plekken behandeld.

 

Emotioneel en mentaal - soms zijn het gebeurtenissen uit het verleden en en/of heden die je functioneren in het hier en nu belemmeren. Je kunt jezelf niet meer zijn. Massage biedt ruimte om te onderzoeken en te helen.. 


Ik ben aangesloten bij het Landelijke Netwerk voor Integrale en Holistische masseurs.